Talmácsi Barcelonában kuplungol

2010.02.19. 17:52 Módosítva: 2010.02.19. 17:52

Hétfőn és kedden rossz idő volt, elmaradt a teszt. Csütörtökön, immár ideális körülmények között egész nap gyakorolt Talmácsi Gábor és Sebestyén Péter a barcelonai versenypályán.

Talma 45 kört ment, a legjobb ideje 1:51.221 perc volt. Sebestyén 38 kört teljesített, jó tempóban motorozott. A 15 éves tehetség egyszer esett: nem tudott korrigálni, amikor egy előtte motorozó eldobta a gépét.

Talmácsi Gábor a nap végén elmondta: "Eredményes napot zártunk, végre jó körülmények között tudtunk tesztelni. Sok beállítást kipróbáltunk, több gumit leteszteltem, így már ismerem a menettulajdonságaikat. Mivel ezekkel a gumikkal megyünk majd a vébén is, így értékes tapasztalatokat szereztem. Holnap az új kuplungot tesztelem, amit a világbajnokságon is használni fogok."

Sebestyén Péter is bizakodó volt: "Szerencsére ma optimális volt a pálya. Volt egy kisebb esésem, de nem komoly, csak kicsúsztam. Tavaly már mentem itt a spanyol bajnoki futamon. Holnap tovább dolgozunk, megpróbálunk egy többkörös versenyszimulációt is."

A 18 futamos világbajnokság április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol; idén már állítólag magyar GP is lesz, a Balatonring szeptember 19-én mutatkozik be. Talmácsi a Moto2-ben, Sebestyén pedig a 125 kcm-esek között indul majd.

fotó: Archív