A villanymotor kivégzi a benzinest?

2010.02.21. 10:15

Az amerikai Pike Research megújuló energiaforrásokkal és alternatív közlekedési eszközökkel foglalkozó társaság. Állításuk szerint az elektromos hajtású motorok eladása 2016-ig eléri a 466 milliót. A tanulmány szerint ugrásszerű terjedés várható a következő hat évben.

„A demográfia és a gazdaság összehangolása erős piaci lehetőséget teremt az elektromos kétkerekűek számára. Egyes országokban ezek a járművek lesznek majd a gazdasági fejlődés eszközei. Megváltozik a fogyasztók hozzáállása.” – mondta Dave Hurst elemző.

A több mint 95 százalékos részesedésével várhatóan Kína dominálja majd a villanymotorral felszerelt kétkerekűek piacát. Úgy számítják, hogy az elektromos hajtású kétkerekűeknél a kerékpárok 56%-os, a motorok 43%-os, még a robogók mindössze 1%-os piaci arányban osztozkodnak majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.