Száz motort loptak!

2010.03.03. 16:23

Mintegy 100 motorkerékpárt és 87 nagy értékű autót loptak el néhány hónap alatt annak a két bűnözői körnek a tagjai, amelyeket a múlt héten sikerült felszámolniuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak.

Feró Attila, az észak-budai bűnügyi régió vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a banda gyakran összeköttetésben állt a tulajdonossal, aki ellopatta a járművet, mivel nem tudta fizetni a hitelt.

A bűnözők arra szakosodtak, hogy külföldről megszerezték az eladó járművek adatait és azokkal hozták forgalomba az "ellopott" motorokat és autókat. Volt olyan, amelynek vázszámát háromszor is átütötték.

A rendőrök megtalálták a csoport telephelyét és három embert őrizetbe vettek. A nyomozás nemcsak lopásra, hanem biztosítási és hitelcsalásra is kiterjed. Feró Attila beszámolt arról, hogy a motorlopásra specializálódott csoport heti rendszerességgel járt külföldi, leginkább ausztriai beszerző körútra is. A rendőrök 11 motorkerékpárt megtaláltak, 23 beazonosítása folyamatban van. Az ügyben összesen kilenc embert gyanúsítanak, közülük kettőt előzetes letartóztatásban helyeztek.