Talmácsi is ezt tesztelte

2010.03.05. 13:04

A TCX csizmák annak a tudásnak és tapasztalatnak a felhasználásával készülnek, amelyeket gyártójuk az Oxtar motoros lábbelikkel szerzett. A tervezőket az elhivatottság és a fejlődés iránti elkötelezettség vezérli, munkájukat az olasz Novation csoport kiemelkedő technológiai háttere segíti.

A 2010-es kollekció tervezésénél a biztonság volt az elsődleges szempont, minden egyes modell ennek a szemléletnek a jegyében született. A gyár profi motorversenyzők segítségével fejleszt, többek között ennek is köszönhető, hogy a TCX a lehető legtöbbet nyújtja mindenkinek.

A TCX csizmákat – akárcsak elődeiket, az Oxtar lábbeliket – az olasz Zanatta család által alapított Jolly Scarpe készíti. A vállalat 1982 óta foglalkozik lábbelik gyártásával, jelenleg az olasz Novation csoport tagja. Az olaszországi Montebellunában működő vállalkozás világszerte ismert a katonaság, rendőrségi szervezetek és tűzoltóságok számára készített technikai lábbelikről.

Ivo Zanatta, a cég elnöke maga is lelkes és tapasztalt motoros, olasz enduróbajnok, így aztán nem meglepő, hogy 1989-ben a motoros csizmák gyártásába is belevágott. A TCX termékeit – az Oxtar csizmákhoz hasonlóan – az előremutató technika, a saját fejlesztésű, szabadalmaztatott megoldások és az első osztályú anyagok emelik ki a vetélytársak közül.  

A túrázóktól kezdve a pályaversenyzőkön át a terepmotorosokig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt. A 2010-es kollekcióban 32 különböző típus szerepel, a kínálat a professzionális versenycsizmáktól a sporttúra- és túralábbeliken valamint a női csizmákon át a terepmotorosoknak szánt modellekig (krossz, enduró, quad, triál, salak) terjed. A TCX termékpalettáját városi motoros cipők teszik teljessé. A termékek kiváló minőségét jól mutatja, hogy a TCX a BMW hivatalos ruházati kollekciójához is készít csizmákat.  

A TCX modellek fejlesztését olyan versenyzők segítették, mint Norick Abe (GP500, MotoGP, Superbike-vb), Andrea Bartolini (Motokrossz-vb), Pierfrancesco Chili (GP500, Superbike-vb), Jake Zemke (AMA Superbike, AMA Formula Xtreme), Troy Bayliss (Superbike-vb, MotoGP), Tom Sykes (Superbike-vb), Ben Bostrom (AMA Superbike), Xavier Simeon (Superstock 1000 világkupa) és Talmácsi Gábor (MotoGP). A 2010-es szezonban többek között James Toseland (Superbike-vb) és Michel Fabrizio (Superbike-vb) képviseli a márkát a nemzetközi versenysorozatokban.  

További információk az EuroMotor Kft. üzletében (1134 Budapest, Lehel u. 17/b.), a (+36-1) 877-4430-as telefonszámon és a www.euromotor.hu honlapon.

(X)