Halál helyett tapasztalat

2010.03.08. 17:09 Módosítva: 2010.03.08. 17:09

A motoros vezetéstechnikai képzések sajátossága az autós tréningekkel szemben, hogy a tapadás megszűnésével járó szituációk nagyon nehezen vagy egyáltalán nem szimulálhatóak. Ezt a technikai űrt szünteti meg a Motoros Akadémia két, új fejlesztésű oktató motorja, melyek kialakítása lehetővé teszi az első kerék blokkolását vagy a hátsó kerék kipörgését anélkül, hogy a motor elvesztené stabilitását.

Az idei évtől a Motoros Akadémia képzései újra kétnapos rendszerben folytatódnak, kiegészülve a hivatalos gépjárművezetői képzéssel és számos további technikai fejlesztéssel.

A speciálisan felkészített motorok aktív részei a képzéseknek, így minden résztvevőnek alkalma nyílik, hogy sérülések nélkül keresse határait. Jó hír, hogy tavasztól előzetes regisztráció alapján ingyenesen lehet majd kipróbálni a képzés elemeit, így a speciális motorokat is.

Reméljük, sokan kedvet kapnak a tanfolyamhoz, a szezon kezdetén egyébként is nagy szükség van a gyakorlásra. A motorok élőben március 19-21. között a Budapest Motorfesztiválon lesznek először láthatóak, ahol személyesen is érdeklődhetnek a képzésekről.