Hagyták az útszélen haldokolni a motorost

2010.03.14. 14:37

shutterstock 12123658

Nem tiltották el a munkavégzéstől a rohammentőst, aki két évvel ezelőtt, 2008. telén nyilvánított tévesen halottnak egy motorbalesetet szenvedő férfit. A motoros végül a kórházban meghalt, ennek ellenére David Dickerson folytathatja mentős tevékenységét: igaz, hogy hibázott, de hamar észrevette a téves döntést – indokolta a határozatot a brit Egészségügyi Tanács.

A jegyzőkönyv szerint Dickerson 2008. december 22-én motorbalesethez kapott riasztást. A helyszínre érve egy, a szemével mereven a semmibe néző, pislantásokat nem mutató férfit talált. David elmondása szerint a motoros nem lélegzett, a pulzusát sem a nyakán, sem a csuklóján nem lehetett tapintani. Pupillái fényre nem reagáltak. Dickerson ponyvát terített a férfira: azt hitte, szörnyethalt a balesetben.

Tizenöt perccel a téves diagnózis után David egy kollégája észrevette, hogy a motoros még mindig lélegzik. Azonnal megkezdték a sérült megfelelő ellátását, majd kórházba szállították– ahol a férfi két óra múlva belehalt sérüléseibe.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint az időben megkezdett kezelés érdemben javított volna a motoros életkilátásain. A mulasztásból induló ügy a múlt héten ért véget, amikor Dickersont felmentették.