Magyar útra, magyar hibridet?

2010.03.19. 15:23

Hibriden dolgozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépjárművek Tanszéke: hidrogénhajtású, belső égésű motorral kombinált, villamos segédhajtással ellátott járművük akár a hazai ipar egyik sikerágazatát adhatja.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával kifejlesztett új típusú hidrogéntermelő és -tároló berendezés a napelemből kapott áram felhasználásával, vízbontással előállított hidrogéngázt a keletkezés helyén, szilárd anyagba elnyeletve megköti, tárolja és szükség esetén felhasználásra átadja.

Képeinken Kulcsár Sándor, az Accusealed Kft. vegyészmérnöke ellenőrzi a fejlesztést – munkájuk során talán a motorkerékpárokra is gondolnak: nehéz elfogadni, de az alternatív energiaforrások felhasználása hamarosan teret nyerhet a kétkerekűeknél is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.