Talma huszonötödik

2010.03.29. 20:00 Módosítva: 2010.03.29. 20:56

Az eső elmosta Talma minden vágyát. Hiába terveztek a mai napra új beállításokat és azáltal némi gyorsulást, a délelőtti rövid szárazság után csak vízen edzhetett a 125-ös mezőny és a Moto2 összesen hatvanöt motorosa. Talmácsi Gábor csapata is újításokkal próbálkozott, de a változtatások nem hoztak előrelépést. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt javulást.

Reggel a motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatta Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállítása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt. Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány kanyart alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására a geometrián és a futómű beállításain kellett módosítani. A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, délután elkezdett esni az eső.

A Fimmco Speedup Team úgy ítélte meg, nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, így a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment ma, és a huszonötödik helyen zárta a napot, 1'45.982-es legjobbal.

A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. Április kilencedikén az első szabadedzéssel Katarban, a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.

Talmácsi Gábor elmondta: „Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink sem vittek minket előrébb. Az időjárás nem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a tesztidőszak során, a következő megmérettetés mindannyiunk számára a Katari Nagydíj.”