Kamasz szerelem, a franciák érzik ezt

2010.04.06. 06:19

A kiskölykök is nagymotorra vágynak, pedig még évekig nem vezethetik. Nekik kedveskedik a Peugeot : az NK7 dögös, ám apró kis naked bike. Blokkja kétütemű, ereje a gyári források szerint 5 lóerő körül alakul. Ez a teljesítmény nem sok, de az eltalált forma talán segít átvészelni azokat az éveket, amíg egy igazi, izmos gépre átülhetnek.

A streetfighter külsőt egy az egyben lekoppintották a franciák. Térhálós váz, 41 milliméter külsőcső-átmérőjű fejreállított villa, hatfokozatú váltó – ezek akár egy ezres gép paraméterei is lehetnének. A fékek sem alulméretezettek: elöl 300-as tárcsát és négydugattyús nyergeket találunk, de az egydugattyús hátsó fék és a hozzá tartozó 220-as tárcsa sem rossz.

Mindkét kerék 17-es, előre 100-as, hátra 130-as gumiabroncsokat húztak. A kipufogó ugyan rezonátoros, de a hangtompító kidolgozása ugyanolyan, mint a divatos superbike-oké. A lámpa formája is elgyengíti majd a kamasz szíveket, szemük örömmel figyeli majd az analóg fordulatszámmérőt. Az európai forgalmazás áprilisban indul, az Uniós ár 2990 euró, vagyis nagyjából 800 ezer forint.