A leggyorsabb nő a legnagyobb turbinával

2010.04.11. 12:30

Különleges helyszínen fotózták Leslie Porterfield-et, a világ leggyorsabb motoros nőjét. Az ismert divatfotós, Markus Hofmann a BMW müncheni szélcsatornájában egy BMW S 1000 RR superbike társaságában örökítette meg a szépséget. A fotózáshoz Karl Lagerfeld, Marcel Ostertag és Thomas Kirchgrabner bocsátotta legjobb saját tervezésű ruháit a stáb rendelkezésére.

Markus, a fotós nem bízta a véletlenre a modell kiválasztását, a képeken szereplő Leslie Porterfield ugyanis a sebesség megszállottja. A 33 éves dallasi szépség tavaly szeptemberben egy motoros gyorsulási versenyen 396,864 csúcs- és 386,2 km/órás átlagsebességet ért el, amivel kiérdemelte a világ leggyorsabb női motorosa címet.

A különleges hölgyhöz különleges helyszín és motor dukált. Leslie társa a képeken az eddigi legerősebb bajor motorkerékpár, a közel 200 lóerős S 1000 RR lett, a helyszín pedig nem volt más, mint a világ legnagyobb szélcsatornája, amely a BMW müncheni aerodinamikai tesztközpontjában található. Az ötemeletes, 25.000 négyzetméteres szélcsatorna akár 300 km/órás szelet is képes előállítani.

Leslie Porterfield, a világ leggyorsabb motoros hölgye (396,8 km/óra) idén a 400 km/órás sebességet is szeretné két keréken átlépni. Guiness rekorderként Leslie szinte otthon érezte magát a szélcsatornában: „Egészen fiatal koromtól a motorok és a sebesség megszállottja vagyok. Mindig is érdekelt, hogyan működnek a mechanikus szerkezetek, és élvezem, ha megjavíthatok valamit. A BMW S 1000 RR-t lenyűgöző konstrukciónak tartom, és abszolút versenyképes a kategóriában – nekem csak hihetnek, mivel én tartom az 1000 cm3-es sebességrekordot is. Mivel a motorok mellett a divatért is rajongok, így nagyon élveztem, hogy két kedvenc „témám” között teremthettem kapcsolatot. Gyönyörű darabokat viselhettem a fotózás alatt!” – mondta el a modell.

A képek végül remekül sikerültek, és a BMW tesztközpontban is visszatért az élet a normális kerékvágásba, hogy tovább segítse a minden eddiginél kisebb légellenállású, ezáltal hatékonyabb járművek megszületését.