A nindzsa is járhat színesben

2010.04.13. 14:24

A Kawasaki új színekkel kedveskedik a ZX-6R lehetséges vásárlóinak. A festés mellet újratervezték a hátsó felnit – más jelentős változás nem történt. Az agresszív vonalak megmaradtak, az erő és a kiváló futómű megmaradt.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a precíz gázkontroll nem változott: a légszűrőház tetején elhelyezett másodlagos injektornak köszönhetően hatékony a befecskendezés, növekedett az égés hatékonysága. Maradt a Big Piston Fork is: az átlagos patronos villához képest a fő dugattyú majdnem kétszer akkora, az olaj pedig közel négyszer akkora felületen dolgozik. Ennek köszönhetően csökkent a csillapítási nyomás, de a csillapítási erő megmaradt.

A beömlő csatornák két különböző magasságban helyezkednek el, így segítve a közép- és felső fordulatszám tartományban a teljesítmény növekedését. Tavaly óta új profilú dugattyúk segítenek a teljesítmény könnyebb elérésében. A kipufogó gyűjtőcsövének formája növeli az alacsony és közepes fordulati teljesítményt, de a magas fordulatszámoknál változatlanul megtartja a robbanékonyságot. A sportos visszaváltásoknál az állítható csúszókuplung lesz segítségünkre, amely csökkenti a kerék elpattogásának esélyét.

Technikailag az maradt a Ninja, amit megszerettünk. Aki szeretné látni, hogy idén milyen árnyalatokból választhat, kattintsa végig a galériát – ha ennél többre is kíváncsi, akkor a videót válassza.