Csóró ország: nem lesz több világbajnoki motorosunk

2010.04.14. 13:54 Módosítva: 2010.04.14. 13:54

sebestyen peter

Bár a hírforrások már-már biztosnak vélték indulását, Sebestyén Péter mégsem indul el a gyorsasági motoros világbajnokság nyolcadliteres kategóriájában. Az első pár versenyre amúgy sem nevezhetett volna, a szabályok szerint kizárólag tizenhat évesnél idősebb pilóták vehetnek részt a viadalokon – ezt Peti még nem töltötte be. A Faster menedzsmenttől érkező értesítő szerint a mai napon eldőlt a kérdés: Sebestyént financiális korlátok miatt nem nevezik a világbajnokságra; helyette az olasz bajnokin fog motorozni. Fő támogatója a Henkel Magyarország Kft. lesz.

Roberto Favaro a döntés után elmondta: „Örülök, hogy sikerült megoldást találnunk arra, hogy Péternek kényszerből nem kell kihagynia egy évet, hanem indulni tud egy ilyen erős bajnokságban a tavalyi bajnokcsapat versenyzőjeként. Azon leszünk, hogy minél több tapasztalatra és rutinra tegyen szert Peti, amit a későbbikben kamatoztatni tud, remélhetőleg 2011-ben már a vb-n.”

do er talma roberto favaro sebestyen peter

Tehát a munka nem állt meg. A menedzsmentnek sikerült felkutatni egy kedvező lehetőséget: az olasz ELLEGI Racing Team színeiben versenyezhet Peti az idei évben. A tavalyi év során ők nyertek egyéni bajnoki címet, Riccardo Moretti személyében. Mivel az olasz bajnokság a spanyollal együtt a legerősebb nemzetközi futamsorozatok egyike, a támogatók úgy gondolták, kihagyhatatlan lehetőség ez Péter számára.

sebestyen peter talmacsi gabor valencia

Talmácsi Gábor elmodta: „Nagyon örülök, hogy Péternek nem kell kihagynia egy évet és egy olyan színvonalas bajnokságban tud indulni, mint az olasz. Hiszek abban, hogy képes jó eredményeket elérni, hiszen nem egyszer láttam már motorozni, versenyezni. Úgy vélem, hogy a spanyol bajnokság után remek alkalom számára, hogy kipróbálja magát ebben a sorozatban is, egyúttal megismerje az olasz pályákat, hiszen vannak közöttük olyanok is, amelyek szerepelnek a vb versenynaptárában is. Amiben tudom, segíteni fogom, ahogyan tettem ezt eddig is.”

SebestyénPéter big

A bajnokság hét futamból áll, köztük olyan versenypályákon, melyeken a MotoGP mezőnye is összeméri tudását. Az idei szezon komoly verseny körülmények közötti tapasztalatszerzésről szól majd, és amennyiben Péter folyamatosan megbízható teljesítményt nyújt, vélhetően könnyebben megnyílnak majd a kapuk a világbajnokság felé.

Az olasz bajnokság 2010-es versenynaptára

2010. április 18. Vallelugna

2010. május 2. Monza

2010. június 19. Mugello

2010. június 20. Mugello

2010. július 4. Misano

2010. szeptember 19. Imola

2010. október 17. Mugello