Talmácsi: ennél már csak jobb lehet

2010.04.14. 16:33

Talmácsi Gábor ismét műszaki gondokra hivatkozik, de ezeket leszámítva elégedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság katari nyitófutamon elért kilencedik helyével. Biztos abban, hogy a következő versenyeken több örömet okozhat a sportág hazai rajongóinak.

"Ennél már csak jobb lehet" - mondta az MTI-nek a Moto2-ben versenyző pilóta. "Természetesen nagyon elkeserített, hogy a gép nem úgy működött, ahogyan azt elvártam, szerettem volna. A motor pattogott, nem éreztem a gumi tapadását, s ez elsősorban az előzéseknél hátráltatott. Amikor a verseny után visszanéztem a felvételeket, hogy mi történt vasárnap este, látszott, hogy szenvedek. Azt szeretném újra elérni, hogy végre igazi örömöm legyen a versenyzésben, a motorozásban."

A 2007-ben a 125 kcm-esek között világbajnok Talmácsi szerint nem a motorral és nem is a vázzal van baj, hiszen a spanyol Alex Debón, aki második lett a losaili pályán, ugyanolyan FTR-vázzal versenyzett, mint ő. "Debónnak nem volt problémája, tehát a baj másutt keresendő" - fogalmazott Talmácsi. "Most azon dolgozunk, hogy kiderítsük, mi lehetett a gond. Biztosan a beállításokon kell változtatni. Remélem, az április 25-i japán GP-re sikerül kiküszöbölni a hibát. Hogy mi lesz Motegiben? Remélem, jóval előrébb végzek. Akár még nyerhetek is, de ez még korai lenne."

Talmácsi nagyon sajnálta, hogy az idén is elmaradt a magyarországi futam, miután a Magyar Fejlesztési Bank és annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium március 12-én úgy döntött, hogy nem köt szerződést a beruházóval.

"Nagyszerű lett volna, ha a motorsport hazai rajongói itthon láthattak volna egy vb-futamot. Remélem, erre egyszer még sor kerül." - nyilatkozott Talmácsi. A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a 600 köbcentis versenygépeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel, és Dunlop abroncsokkal látták el. Talmácsi gépének vázát az FTR adja, míg a motorblokkot valamennyi Moto2-es pilóta részére a vb jogtulajdonosa, a Dorna szállítja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.