Sebestyén nem állhatott fel a rajtrácsra

2010.04.18. 20:56

SebestyénPéter big

Az első edzéseket követően minden bizonnyal Sebestyén Péter sem így képzelte első olasz bajnoki versenyét, de a szabály az szabály, ami mindenkire vonatkozik. Péter az időmérő edzés legelején kiment a pályára, hogy megkezdje kvalifikációját, de egy technikai hiba miatt nem sikerült befejezni az első körét – így nem tudott mért kört teljesíteni.

Maga a technikai hiba nem jelentette volna az edzés végét, hiszen egy olajpumpa csere a tapasztat szerelőknek néhány percet vesz igénybe, de a szabályok kimondják, hogy az üzemképtelen motorokat nem szállítják vissza a boxba, csak a tréning befejezését követően. Péter motorja körülbelül a pálya felénél mondta fel a szolgálatot, az Aprilia szereléséhez csak az edzés után tudtak nekifogni a mérnökök.

A csapat és Péter menedzsere, Roberto Favaro mindent megpróbált, hogy engedélyt szerezzen a fiatal magyar indulását, hiszen önhibáján kívül nem sikerült teljesítenie a versenyen történő indulás feltételeit. A versenybizottság azonban hajthatatlan volt, így a 7 versenyből álló olasz bajnokság első futamát kénytelen volt kihagyni.