Megint másik sorozatban Sebestyén

2010.04.21. 18:24

Épp egy hete jelentettük meg a Faster Management lelombozó hírét, mely szerint – a tervezettel ellentétben – mégsem jött össze elég pénz Sebestyén Péter világbajnoki motoroztatására. Akkor az olasz bajnokságról beszéltek, és arról az Ellegi Racing csapatról, aki a sorozat egyéni bajnokát szolgáltatta 2009-ben. Péter számára balszerencsésen alakult a szezon első versenyhétvégéje: az időmérő edzésen műszaki hiba miatt nem tudta magát kvalifikálni a másnapi futamra, így a rajtrácsra fel sem állhatott.

Az olasz bajnokin történő motorozásról szóló hírverés után meglepődve kaptuk kézhez a Faster mai levelét, melyben Sebestyén Péter neve már a spanyol bajnoksággal fonódik össze. A váltás okát, illetve időzítését nem részletezik; az eredeti szöveg a kép után olvasható.

IMG 0263 c

Faster Management:

„A fiatal magyar tehetségnek a Right Guard jóvoltából lehetősége adódott, hogy váltson, és a Spanyol Bajnokságban folytassa a versenyzést. A folytatást illetően a versenyző és menedzsmentjének döntése nem váratott magára sokat. Mérlegelve minden lehetőséget Péter a spanyol sorozatban folytatja, ahol minden szükséges technikai háttér biztosított számára. Ráadásul tavaly már indult ebben a futamsorozatban, így ismeri a pályákat, kellő tapasztalattal rendelkezik. Anthony West, Jules Cluzel korábbi főmérnöke, Marco Agostini garantálja, hogy Péter 2007-es Aprilia RS motorja versenyképes legyen. A futamokra Roberto Favaro kíséri majd el és segíti őt mindenben, hogy csak a versenyezésre kelljen koncentrálnia.

Jelenleg gőzerővel folyik a háttérben a munka, hogy már a következő Albacete-i versenyen rajthoz álljon Péter, valamint wild card-os versenyzőként 1-2 alkalommal a MotoGP 125cc mezőnyébe is betekintést nyerjen.”