Pasini máris dobbanthat a Moto2-ből

2010.05.05. 06:31

610x

„A harmincadik helyekért nem fogom kockáztatni az életem”. Az iménti mondat Mattia Pasini száját hagyta el az Italia 1 olasz tévécsatornának adott élő interjúban, közvetlenül a jerezi Moto2-es futam után. A roppant csalódott többszörös futamgyőztes szerint elképzelhető, hogy egyik pillanatról a másikra elfelejtett motorozni, de szíve mélyén mégis a motort és a csapatvezetést okolja a rossz eredményekért.

„Már a tél folyamán rengeteg problémám volt a motorral, és szóltam is az illetékeseknek, de semmi nem történt. Úgy néz ki, a vezetési stílusom egyáltalán nem fekszik ennek a motornak, míg például Simone Corsi egész jól megy vele. Én egyáltalán nem tudom használni, úgyhogy a vezetésnek ideje lenne felébredni, és segítséget hívni.” – mondta az olasz.

PasiniSmile

Alig telt el egy nap a közel hétmillió ember által végighallgatott interjú után, és néhány olasz szaklap máris a WSBK berkeibe vizionálja Pasinit – a motor pedig nem is lehetne más, mint a Ducati. Az értesülések szerint meg sem kéne lepődni, hiszen Mattia két ízben is tesztelte már a Desmosedici GP09-et tavaly, továbbá nevét igen vaskos tekintély övezi az istállóban.

Az olasz értesülések már tovább is fűzik a történetet: ezek szerint nem csak a Superbike világbajnokság egyik versenyképes Ducatijára pattanhatna fel Pasini, de betársulna Franco Battaini tesztpilóta mellé a királykategóriában szereplő versenymotort fejleszteni.

mattia pasini

Mattia Pasinit a JIR Moto2 csapat szerződtette le a 2010-es évre – ők a TSR gyártotta vázat használják. A legutóbbi jerezi futamon Mattia célba sem ért, az időmérőn a harminchatodik helyre kvalifikálta magát. A katari mérleg azért sokkal jobb volt ennél: ott a tizennyolcadik rajtkockából indulhatott neki a távnak, és egészen a hatodik pozícióig sikerült felküzdenie magát.

Pasini11

Gianluca Montiron csapatfőnök szűkszavúan reflektált a történtekre: „Ahhoz, hogy világbajnokságot nyerj, nincs másra szükséged, mint csapatra, versenyzőkre, és felszerelésre. Úgy látom, Simone Corsi nem megy rosszul a motorral, szóval ha Pasininek nem tetszik valami, el lehet menni.”

Mattia 2004-ben debütált a sorozatban a 125 köbcentisek között, azóta tíz győzelmet sikerült szereznie. Az összetettben még soha nem sikerült dobogóra állnia, legjobb eredménye 2005-ben és 2006-ban egy-egy negyedik hely.