Hétszáz rendőrt vár Debrecen

2010.05.16. 11:16

Már több mint 300 motoros rendőr jelentkezett az augusztusban, Debrecenben megrendezendő 64. Rendőrmotoros Csillagtúrára. Legtöbben Magyarországról és Németországból, de lesznek svájci, lengyel, osztrák és ukrán résztvevők is.

Debrecenben minden a legnagyobb rendben zajlik, a város már most készen áll a verseny megrendezésére - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Reinhard Moser, a Nemzetközi Rendőrmotoros Szervezet (IPMC) elnöke.

Megnézték a város azon pontjait, ahol augusztus 3-6. között végigvonul a 700 rendőr. Ellenőrizték a versenypályákat, a Főnix Csarnokot és a túraútvonalakat – semmilyen kifogásuk nem merült föl. Moser elmondta: már csak apróbb szervezési részleteket kell tisztázni.

Fekete Csaba rendőr dandártábornok, megyei főkapitány közölte, a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kollégáikkal bejárták a rendezvény egyik kiemelt, Debrecen-Eger-Lillafüred-Miskolc-Debrecen útvonalát. Mintegy hetven motorossal és az őket biztosító rendőrökkel feltérképezték a fontosabb csomópontokat és a baleseti szempontból kiemelt főutakat. Külön látványosság lesz, ahogy a több száz rendőrmotor végigvonul a debreceni Kossuth téren, vagy az egri Dobó téren - fűzte hozzá a főkapitány.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az IPMC minden évben más európai városban rendezi meg a csillagtúrát, amelyen az európai tagszervezetek saját járműveiken és egyenruháikban jelennek meg. Az utat végig rendőrmotoron teszik meg, a szervezők pedig pontozzák a gyorsaságukat, a megjelenésüket, az ügyességi versenyeken elért eredményüket és ez alapján négyévente osztják ki az összesített eredmények díjait.