A KTM RC8R volt a leggyorsabb

2010.05.18. 07:43

Bauer first-win-wheelie

Martin Bauer beírta magát a KTM kis történelemkönyvébe, de az egész oscherslebeni hétvége nagy mérföldkő a gyár életében – olyan, amit soha nem felejtenek el. Először nyertek versenyt a Superbike kategóriában, ráadásul a konstruktőri pontversenyben is átvették a vezetést.

Rég nem látott ilyen cudar időt az IDM mezőnye: szombat reggel mindössze négy celsius fokra, és zuhogó esőre ébredtek. Rengeteg bukás szakította félbe az időmérőt; a KTM frontembere, Martin Bauer sem maradt talpon: estek előtte, kerülni próbált, de nem tudott, bukott. A vasárnapi futamokra a tizenegyedik helyre kvalifikálta magát.

Bauer leads

A másnapi első verseny remekül sikerült. Martin már az első kör végén a nyolcadik helyen motorozott, majd kanyarról-kanyarra vadászta le az ellenfeleket. Joerg Teuchert kikerülése után már csak annyit kellett tennie, hogy beossza tartalékait: a szűk három másodperces előny tudatában azt mondhatjuk, ez elég jól sikerült. A második futam kicsit pechesen végződött Bauernek; bár a lehetőség adott volt, hogy ismét elkapja Teuchert, egy bukás miatt piros zászlóval intették le a versenyt. A megszakítás pillanatában a második helyen motorozott a KTM-es.

Bauer-champagne

„Hihetetlen nagy dolog számomra, hogy én arathattam a KTM első győzelmét a kategóriában – ráadásul én is osztrák vagyok.” - mondta Bauer a verseny után. „Azt hiszem, most már mindenki tudja, milyen lehetőségek rejtőznek a motorban. Már a lausitzringi hétvégén is pokoli gyorsak voltunk, de ott ugye elestem, amikor vezettem; a második futamon meg kicsit visszavettem a tempóból, mert mindenképpen pontot akartam szerezni.”

„A mostani hétvége sem volt egyszerű. Kétszer buktam az edzéseken, harmadik sorból rajtoltam a versenyeken. Elég nehezen tudtam átrágni magam azon a rengeteg emberen, aki előttem motorozott, de végül sikerült, és láttam, hogy Joerg ott megy előttem. Néhány részen jobb volt, mint én, néhányon meg én mentem gyorsabban. Kockáztattam, megelőztem, sikerült: miután megszöktem egy-két másodpercre, már csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak. Fantasztikus, hogy az RC8R-ből ilyen rövid idő alatt ilyen gyors motort csináltunk.”

Eredmények:

Első verseny
1. Martin Bauer, Austria, KTM Superbike Team Germany 31:04.285
2. Joerg Teuchert, Germany, Yamaha, 31:07.276
3. Barry Veneman, Netherlands, BMW, 31:13.294
4. Werner Daemen, Belgium, BMW, 31:14.557
5. Stefan Nebel, Germany, KTM Superbike Team Germany 31:14.889

Második verseny
1. Joerg Teuchert, Germany, Yamaha, 20:38.685
2. Martin Bauer, Austria, KTM Superbike Team Germany 20:43.555
3. Karl Muggeridge, Australia, Honda, 20:44.076
4. Barry Veneman, Netherlands, BMW, 20:44.380
5. Werner Daemen, Belgium, BMW, 20:44.853
6. Stefan Nebel, Germany, KTM Superbike Team Germany 20:45.682