A gördeszkás is perel, aki miatt meghalt a motoros

2010.05.21. 07:27 Módosítva: 2010.05.21. 11:18

Tim Honey motorbaleset áldozata lett 2007-ben, Angliában. Lakott területen motorozott, amikor egy fiú – gördeszkáját kergetve – kirohant elé az útra: a Suzuki GSX-R 1000 elsodorta a tinédzsert, majd áttért a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy Opel Vectrával. Honey belehalt a sérüléseibe, a tizenhat éves fiú kulcscsonttörést szenvedett.

A februári beszámolók alapján a néhai Tim Honey felesége 300 ezer fontos, azaz 90 millió forintos kártérítési pert indított Hart, a gördeszkás ellen. Ám az ügy előrehaladtával fordult a kocka: most a tinédzser követel 7,5 millió forintot az özvegyen, amiért kulcscsontja eltörött.

A vizsgálatok kiderítették, hogy a motoros a megengedett 65 km/h-s korlátozás helyett közel 97 km/h-val hajtott, emellett Tim olyan bukósisakot viselt, melynek plexije nem alkalmas utcai közlekedésre – a versenytermék a bejövő fénynek csupán huszonöt százalékát engedte tovább. A szabályszegések tudatában a tinédzser családja – a háromszázezer fontos kártérítési ügy kimenetelétől függetlenül – perbe fogta az özvegyet: huszonötezer fontos kompenzációt remélnek a fiú törött kulcscsontjáért.