Óriási csata várható Miskolcon

2010.06.12. 10:09

Ferjan Matej és Tabaka József képviseli a magyar színeket a szombaton délután négykor kezdődő salakmotoros Grand Prix miskolci selejtezőjén. Hét nemzet, Dánia, Csehország, Szlovénia, Svédország, Ausztrália, Lengyelország és Magyarország vaspapucsosai csatáznak a továbbjutást jelentő első kilenc helyért.

"A továbbjutás kiharcolása számomra mindenképpen szempont, de célom, hogy dobogón álljak a verseny végén” – nyilatkozta Ferjan Matej. – „A miskolci pályát jól ismerem, tudom, nagyon sokat jelentenek a jó startok. Kemény riválisokkal kell küzdenem, de nemcsak a versenyzőtársak, hanem a meleg is komoly erőpróbát jelent majd, főleg a motoroknak."

A mezőny erős és kiegyensúlyozott, a több, nemzetközileg elismert motoros garantálja a színvonalas küzdelmet; a legnagyobb sztár a svéd Magnus Zetterström. A Dryml-tesvtérek, Lukas és Ales többször rajtoltak már a legjobbak GP szériájában, ami elmondható a két lengyelről, Janusz Kolodziejről és Adrian Miedzinskiről is. A favoritok sorába tartozik az ausztrálok jelenlegi junior világbajnoka Darcy Ward, és honfitársa Troy Batchelor, aki a tavalyi Világkupán a válogatott tagja volt.

Az ifjú debreceni tehetség, Tabaka József óvatosan fogalmazott: "Egy Grand Prix kvalifikáción mindig erős mezőny gyűlik össze, így lesz most is. Nem akarok frázisokat használni, mindössze annyit ígérek, hogy küzdök, hajtok, odateszem magam maximálisan, s az, hogy ez mire lesz elegendő, majd a versenyen kiderül."

A 2011-es GP-szezonra pályázó versenyzők öt selejtezőben kezdik meg a csatározásokat, ezt követően három középdöntőt rendeznek, majd augusztus 21-én a dániai Grand Prix Challenge viadallal zárul a sorozat, ahonnan a legjobb három versenyző jut a következő évi Grand Prix-ba.

Fotó: Archív, Öcsi