Olasz minőség a kínai szemét helyett?

2010.06.15. 13:04

Akik kedvelik az olasz motorokat, biztosan emlékeznek a Fantic márkára. A terepmotorok mellett igazán vicces járműveket is alkottak: egyik legszebb az ötvenes chopperjük volt. Néhány év álomkór után magukhoz tértek, és ismét kiváló endurókat gyártanak.

Federico Fregnan, a cég tulajdonosa, most úgy gondolja, hogy feltámaszt egy másik olasz márkát is. Az SWM szintén kitűnő sárdagasztókat és triálokat készített, így kézenfekvő, hogy nevet a versenypálya felől próbálja meg visszacsempészni.

Első gépük a Fantic alapokkal épített DTX. A dirt track stílusú gép válasz az ovális földpályás versenyek divathullámára, amely egyre inkább terjed Olaszországban. A trevisói vállalat vezetője megígérte, ha jól fogadják motorjukat, talán utcai kiadást is készítenek. Mi ennek örülnénk a legjobban: a 125-250 köbcenti kategóriába igazán kellene valami a postásmotorok és a kínai zümmögők közé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.