Hibázni gumival is lehet

2010.06.21. 14:13

A pénteki IDM edzésen sikerült beállítani Rizmayer Gábor motorját, de gumik nem bírták a gyűrődést, ezért szombaton másfajta Dunlopokat próbáltak ki. Az első időmérőn sokáig a verseny gumikkal ment. Tovább finomítottak a beállításokon, ám hiába volt minden, a hajrá kezdetén, az utolsó negyedórában sajnos elcsúszott.

A második sachsenringi edzésre sikerült a Suzuki GSX-R-t rendbe tenni, így Rizi a 13. helyről várhatta a folytatást. Nyugodtabb volt, hiszen az első gyakorlás során szinte mindenki elhasználta a gumikat. Gábor a friss kvalifikációs abroncsaival tiszta kört tudott menni – több mint egy másodpercet javított, sikerült beverekednie magát az első sor végére.

Az első futam előtt sokat hezitáltak a megfelelő gumin, csak a rajtrácson került be a végleges. Rizinek nem sikerült az indulás, de később kiderült, hogy az abronccsal is eltaktikázták magukat – csupán a 14. lett.

A második versenyre más keverékű gumival ment ki Gábor. A rajt jól sikerült, elment az élbollyal. Az első körökben Teuchert, Muggridge, és Veneman bukása ritkította meg az élen motorozó brigádot. Rizi beragadt Keymulen mögé, mire meg tudta előzni, az élmezőnyhöz képest már majdnem egy másodperc volt a hátránya. Megpróbált felzárkózni, de nem tudott. Végül Keymulen visszaelőzte, így a hatodik lett.

Eredmények:

Első futam

1. Karl Muggeridge (AUS), Honda

2. Werner Daemen (BEL), BMW

3. Stefan Nebel (GER), KTM

4. Dario Giuseppetti (D), Ducati

5. Joerg Teuchert (D), Yamaha

Második futam:

1. Martin Bauer, (AT), KTM

2. Dario Giuseppetti (D), Ducati

3. Werner Daemen (BEL), BMW

4. Stefan Nebel (GER), KTM

5. Didier van Keymeulen (Bel), Yamaha

A bajnokág állása:

1. Karl Muggeridge (AUS), Honda, 148 pont

2. Martin Bauer (AT), KTM, 112

3. Werner Daemen (BEL), BMW, 109

4. Stefan Nebel (GER), KTM, 100

5. Barry Veneman (NL), BMW, 90