Rossi: ma gipsz, holnap Ducati?

2010.06.22. 06:34

Kevés dolog izgatta annyira a szaklapok fantáziáját az utóbbi években, mint az esély, hogy Valentino Rossi aláírhat a Ducatihoz. Hetente jönnek az újabb pletykák, találgatások, indirekt bizonyítások, melyekből egyértelműnek kéne lennie, hogy az olasz átigazol. Mert, átigazol? 

Ezt senki nem tudja. Ami biztos, legalábbis a hírforrások annak tüntetik föl, hogy a legutóbbi brit futamon Casey Stoner szerelőit finoman figyelmeztette a Ducati: a jelenlegi posztokat nem biztos, hogy jövőre is ők fogják betölteni. A szaklapok szerint ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy Rossi érkezik, méghozzá nem egyedül, hanem Jeremy Burgess-szel, és azzal a maroknyi mérnökkel, akik már hondás karrierje óta kísérgetik az olaszt. 

Ugyanakkor, ezzel párhuzamosan, már-már tényként kezelik, hogy Casey Stoner jövőre a HRC Hondánál fog – vélhetően Daniel Pedrosa helyén – versenyezni; a Ducati egyelőre tagad, mi több, sajtónyilatkozatokban ígérik a szurkolóknak, hogy minden eszközt bevetnek majd, hogy marasztalják az ausztrált. 

Várhatóan július végére fogja a Ducati nyilvánosságra hozni a 2011-es csapatfelállást. És ne higgye senki, hogy csak Rossira pályáznának: az értesülések szerint igen intenzív tárgyalásokat folytatnak a 46-os jelenlegi csapattársával, a pontversenyt magabiztosan vezető Jorge Lorenzóval is. Utóbbi vélhetően sokkal olcsóbb választás lenne, ami egy olyan kis költségvetésű csapatnál, mint a Ducati, döntő érv lehet.