BMW: színre színt!

2010.06.24. 16:49

A BMW imád új fényezéseket kiadni – hisznek benne, hogy a jól sikerült gépeket fölösleges túl gyakran átalakítani, elég, ha a festés változik. Idén sem újították meg a Pantone-skálát, de a színek elnevezéséhez biztos, hogy igénybe vették a marketingosztályt.

A fekete náluk zafír fekete metál, míg a szürke gránit szürke metál – ezek az F 800 ST 2011-es modelljéhez rendelhetők. Az éjkék és a pezsgő viszont eltűnik, feltehetőleg ezeket nem keresték annyira.

Az F 800 R sárga/fekete kombinációját élénksárga metálnak és fényes fekete szaténnak becézik, míg a szürke/fekete kivitelt gránit szürke metál/fényes fekete szaténként keressük a boltban. A hagyományos BMW versenyszínek kedvelőinek való a fehér/kék/piros – hivatalosan alpesifehér, lupinkék metál és magmavörös a nevük. Az eddig narancs és fehéralu fényezések, valamint a Chris Pfeiffer kiadás megszűnik.

A K 1300 S piros/fekete kombinációját magmavörösnek és zafír fekete metálnak keresztelték, a kék/fehér/fekete pedig lupinkék metálból, alpesi fehérből és zafír fekete metálból áll össze. A gyönyörű lávanarancs és a fekete/szürke/piros fényezések ezzel egy időben megszűnnek.

A BMW K 1300 R új színe a méregzöld/fekete, ami nekik savzöld metál és fényes fekete szatén. A gránitszürke metál itt is választható feketével együtt – a mi tesztgépünkön annyira kedvelt lávanarancstól el kell búcsúzni.

Az exkluzív sportmotor S 1000 RR napsárga és világosszürke metálban jön, míg a sima ezüst és méregzöld festés már örökre a múlté.