Ne félj a széltől!

2010.06.28. 10:16

Egy jó nyitott sisak pótolhatatlan azoknak, akik nem szeretnek száguldozni, és nem félnek attól, hogy a szél közvetlenül éri arcukat. Ideális robogózáshoz, megfelelő chopperen vagy csak kerülni egyet a kedvenc néptelen utunkon – sajnos egyre kevesebb minőségi és jól kinéző modellt találni a polcokon.

A legendás amerikai Bell leporolta az 1954-es formatervét, és újra kiadta a Custom 500-as szériát. A forma a régi, de a héjszerkezet új: az üvegszál külső és a szépen varrott belső között modern, általánosan elterjedt ütéselnyelő réteg található. A bukó tömege 880 gramm, minősítése az amerikai DOT norma által megtörtént.

Az európai ár egyelőre ismeretlen, az Egyesült Államokban nagyjából 28 ezer forintért kínálják a különleges festésű szériát. Az egyszínű kivitelek mellett speckó felülettel is kedveskedik a Bell: a szemes Bloodshot Jimbo Phillips munkája, a tetkómintás Speed Soul Roland Sandsé, míg a retró, csillagos-pinstripe téma Chris Wood alkotása.

Ebben a klasszikus kivitelben igazán kevés sisakot forgalmaznak hazánkban. Ezek egyike a Bandit, a másik a nemrég bemutatkozott amerikai Biltwell – ez utóbbi pompás nagyszemcsés csillámfestése szemet gyönyörködtető. A Bell 500 Custom széria hazai bevezetéséről még nincs információnk, de ha az európai szabványnak megfelelne, nem lenne akadálya a kereskedelemnek.