Kémfotón a Supermonster

2010.06.29. 10:06

Úgy tűnik, a korábbi találgatások nem voltak alaptalanok: ezek a kémfotók Bologna környékén készültek, és két, enyhén maszkolt Ducatit mutatnak. A gépek arányai eltérnek a megszokottól, erről leginkább a 240-es hátsó gumi tehet. Szokatlan méret az olasz sportmotor-gyártótól, igaz? Ezt a két roadstert nem a pályára, hanem elsősorban az amerikai közutakra szánják majd.

Már évek óta pletykálnak arról, hogy Borgo Panigaléban power-cruisert készítenek. A gyár ez idáig nem erősítette meg a híreket, de ha tippünk helyes, akkor ez lesz az idei EICMA motorkiállítás egyik sztárja.

Jól értesült olasz hírforrások szerint desmoquattro, vagyis V4-es blokk kerül a Supermonsternek becézett motorba. A forma és a saccolt paraméterek azt sugallják, hogy a Vmax ellenfelének szánják az egykarú hátsó felfüggesztéssel szerelt gépet. A rövidre hagyott far izgalmas, a két függőleges LED-es lámpasor könnyen felismerhetővé teszi.

A motor a Ducati palettáján mindenképpen hiánypótló lesz, azonban sokaknak feltehetőleg furcsa, hogy a sportsikereiről híres gyártó mit keres ebben a szegmensben. Persze nincs új a nap alatt, 1964-ben már próbálkoztak hasonló koncepcióval.

A szintén V4-es Apollóval is az Egyesült Államok piacára szerettek volna betörni – az 1200 köbcenti és a 100 lóerő ellenére mégsem sikerült. Az izmos, de olaszosan formás cirkáló kezelhetetlen dög volt, hamar eltűnt a süllyesztőben. Talán a Supermonsternek jobb adottságai és nagyobb szerencséje lesz.