Nyerj koncertjegyet: itt a Motörhead faltörője!

2010.07.06. 07:37

Tudják melyik az egyik legemblematikusabb motor, ami a tévében valaha is megjelent? Huszonhat éve forgatták a Motörhead legendás Killed by death videóklipjét – aki egyszer látta, nem felejti el, milyen, amikor egy Harley-Davidson XLH 1000 berobban a nappaliba.

A 35. születésnapját a tokaji Hegyalja fesztiválon ünneplő zenekar ikonikus klipje ez: Mr. Kilmister a falat áttörve érkezik a tévéző családhoz. Ezt a fajta vendégeskedést persze senkinek sem ajánljuk – amit Lemmy az életének eddigi 65 évében kipróbált, egy átlagos szervezetet már félúton hazavágott volna. Őt utánozni szigorúan tilos és életveszélyes.

A dalról a basszusgitáros-énekes a könyvében elmondta: „Elmentünk Arizonába leforgatni egy videoklipet a Killed by Beath-hez – nem tudom, hogy ki fizette, nem hiszem, hogy a Bronze; semmi kétség, valószínűleg mi. Az MTV igencsak buta okokra hivatkozva bojkottálta. Motoroztam egy lánnyal és a combjára tettem a kezemet, és felhúztam magam mögé.

Nem azt láttad, hogy a szeméremszőrzeténél fogva rántom fel, mindazonáltal nem tetszett nekik. Baromság – ez akkor volt, amikor szarrá játszották Michael Jackson Thriller videóját, amiben az emberek a föld alól jönnek elő, miközben lóg a szar az orrukból, de úgy tűnt, ezzel nem volt problémájuk.”

Aki szeretné Tokajban megnézni a Motörhead koncertjét, most figyeljen: a kérdés első helyes megfejtője koncertjegyet nyer! Mi különbözteti meg a HD XLH-t a sima XL Sportstertől, vagyis mit jelent a H betű a kódban?