Kétkerekű villany-Mercedes

2010.07.07. 15:29

Szinte minden hétre jut egy pletyka, hogy melyik német autógyártó fog a közeljövőben konkurenciát csinálni a BMW-nek a kétkerekűek piacán: feltámasztanák a DKW-t, jönnek a VW-emblémás Suzukik - az Audit is hírbe hozzák időről időre. Most a Mercedesen a sor, viszont többről van szó, mint puszta pletykáról: Dieter Zetsche, a Mercedes elnöke nyilatkozta, hogy hamarosan bemutatják elektromos robogójukat. A hivatalos álláspont szerint a Mercedes az elektromos közlekedés minden ágazatával foglalkozik, és az elektromos robogók szegmensét nagyon érdekes piacnak gondolják.

Kérdés, hogy milyen márkanév alatt fogják forgalmazni a teljesen új konstrukciónak vélt robogót: a konszernhez tartozó Smart imidzsébe férne bele leginkább, hiszen azt is elektromos autónak szánták eredetileg. Az őszi Párizsi Autószalonon mutatják be a kétkerekű prototípusát - addig csak találgathatunk, hogy milyen meglepetéseket tartogatnak a stuttgartiak. A nagy múltú márkanévtől mindenesetre nem azt várjuk, hogy valamilyen átemblémázott távol-keleti tömegtermékről rántsák le a leplet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.