Mindenki a BMW ellen

2010.07.08. 09:25

A terepmotorozás és annak versennyé formálása az angolok érdeme. Ennek ellenére az utóbbi évtizedekben leginkább az aszfaltos gépekkel foglalkoztak – utolsó túraendurójuk, a Tiger is közúti kanyarvadásszá korcsosult.

Mostanában mindenki a BMW királyságára tör: a KTM és a Yamaha után a Triumph is terepes túramotort készít. A nemzetközi fejlesztési tendenciákat figyelve világosan elkülöníthető a csak kontúrjaiban endurós gépek világa és azoké, amelyekkel valóban el lehet hagyni az aszfaltot. Úgy tűnik, a Triumph ismét a keményebbek táborához tartozna: fejlesztés alatt álló motorjuk rücskös gumit kapott és a beetető reklámban is kalandot sugallnak az Adventure szó használatával.

Előzetes információink szerint a blokkot augusztus negyedikén mutatják be: ha az ágazati hírek igazak, 1000-1200 köbcentis háromhengerest várhatunk. A vázzal szeptember elsejéig várnak, míg a gép egészét csak október hatodikán mutatják be. A titkolózás ellenére az angol MCN magazin már megszerezte az első kémfotót – sokat nem látni rajta, de nem mutat rosszul a Triumph a susnyásban.