Rengeteget gyorsult Talma

2010.07.08. 10:01

Hőségben edzettek a versenyzők Aragónban. Talmácsi Gábor délelőtt időben megkezdte a gyakorlást, hiszen ekkor még nem volt annyira meleg. A motornak is kedvezett az alacsonyabb hőmérséklet, hiszen ugyanazzal a beállítással kezdett, amivel tegnapelőtt zárt, mégis fél másodperccel gyorsabbnak bizonyult.

A Fimmco Speed Up magyarja egy új gumit is kipróbált, és változtattak az első futóművön. Az ebédszünet előtt még sikerült egy másodperccel javítania köridejét. Délutánra tetőzött a kánikula. Ötvenhét fokos volt az aszfalt, a levegő negyvenhat, alig lehetett a napon tartózkodni. Gábor feladata két új fejlesztésű gumi tesztelése volt. Az utolsó körében futotta a leggyorsabb körét, 1'56.177-et, ami délután a második leggyorsabb körnek számított a Motorlanden.

Talma az edzés után elmondta: „Elégedett vagyok, sok mindent kipróbáltunk, találtunk néhány olyan beállítást, amire építkezhetünk. Rengeteget dolgoztunk és ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Egy hét múlva már utazunk a következő versenyre, addig a regenerálódásé lesz a főszerep.”