Ducati motort szeretne a Mercedes?

2010.07.11. 14:45

Annyit pletykálnak a Mercedes kétkerekű terveiről az utóbbi időben, hogy az már nem lehet véletlen. Nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy készül az elektromos robogójuk, most pedig a Ducatival hozzák hírbe őket.

Amikor a Mercedes lehetséges motorkerékpáros jövőjéről van szó, a dörzsöltebbek egyből körülnéznek, hogy vajon melyik neves gyártó gépeiből emelhetnék át a technikát a stuttgartiak, hiszen ezen a téren meglehetősen kevés tapasztalattal rendelkeznek. Jogos a találgatás, mert nulláról indulni egy olyan ingoványos területen, mint a motorkerékpár-gyártás, nem kicsit kockázatos terv.

Úgy kerültek képbe az olaszok lehetséges technikai partnerként, hogy a Mercedes az SLS GT3 olaszországi bemutatóját véletlenül a Ducati egyik rendezvényén ejtette meg. Véletlenek márpedig ritkán fordulnak elő ebben a szakmában. Még ha nem is bizonyul igaznak a feltételezés, annyit mindenesetre sejthetünk, hogy a Mercedes nem sokáig fogja hagyni egyik legnagyobb konkurensét, a BMW-t, hogy egyedül fölözze le a német motorra vágyók piacát.