Motörhead előtti motörostúra

2010.07.14. 14:49

A motorosokat Hegyalján nem csak Lemmy és a többi kétszáz fellépő zenekar várja. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a tokaji fesztivál ideje alatt a motorosok nappali felfedező kirándulást is tehessenek. A Tourinformmal együttműködve 90 kilométeres túrát terveztek azoknak, akik nem a strandon, hanem egy jó gurulással hangolódnának a péntek esti Motörhead koncertre. A tervezett sorban, majd ott van még a Hernád-völgy legjelentősebb erődítménye, Boldogkőváralja is – mindkettő a tatárjárás után épült.

A túra útvonala Tokajból: Bodrogkeresztúr – Szegi – Olaszliszka – Tolcsva – Komlóska – innen fel Regécig. Fony – Boldogkőváralja – Abaújkér – Abaújszántó – Tállya – Mád – Tarcal – és vissza Tokaj – aztán jöhet az esti zúzás. A túrára a helyi Tourinform irodában jelentkezhettek be. A szervezők elmondták: lesz őrzött motoros parkoló, sőt olyan őrzött kempinget is választhattok (Spori Sport Kemping), ahol a sátor mellé a motor is be is lehet vinni.

Persze a július 14-18. közötti Hegyalja fesztivál fellépői között sok más legendával és izgalmas új zenével találkozhatunk. Ezen a nyáron Budapesten kívül csak itt hallgathatjátok élőben a Tátrai Bandet. A svéd matekmetál fő letéteményese, a Meshuggah és a szimfonikus metált játszó Epica garantálják, hogy nem csupán a Motörhead teszi magasra a lécet. A Roots Manuva a brit hip-hopban vált legalább annyira alappá, mint Lemmy Kilmister csapata a metállá gyorsított rock n' rollban. Ott lesz élőben, nagy zenekarral a Groove Armada, és Magyarországra szintén először érkezik zenekarral együtt a Herbaliser.

Újabb bérletet sorsolunk ki, a kérdés egyszerű, az első helyes válasz nyer: melyik besenyő fejedelemtől származtatja azt a nemzetséget Anonymus, amely Boldogkőváralja egykori birokosa volt?