Talmácsi mögül kihátrált a MOL

2010.07.17. 06:03

A gyorsasági motoros világbajnokság 2010-es idényének hatodik versenyétől a MOL támogatása nélkül folytatja idei szereplését a Fimco Speed Up csapat a Moto2-es kategóriában. A főszponzor szerint Talmácsi nem hozta azokat az eredményeket, amiket elvártak tőle, így egyoldalúan felbontotta a szerződést.

Mivel az olajtársaság nem csak a magyar motoros, de maga a csapat főszponzora is volt, a támogatás megszűnése miatt – Talmácsi mellett – az idei kétszeres futamgyőztes, Andrea Iannone is nehéz helyzetbe került.

Hogy elhamarkodott volt-e a MOL döntése, csak a szezon végén derül ki – mindenesetre a spanyol tesztelések eredményeit felhasználva Talmácsi Gábor a tegnapi napon a második legerősebb időt motorozta a sachsenringi versenypályán, a német nagydíj első napján.

Talmácsi Gábor:

Sajnálom, hogy így döntött a főtámogatóm szezon közben, de nekem folytatnom kell a megkezdett munkát, melynek a hátralévő tíz versenyen meg lesz az eredménye. A nehéz helyzet ellenére a csapatom bízik bennem, és én ezt sikerekkel szeretném meghálálni. Minden erőmmel azon leszek, hogy a versenyek végén a magyar himnusztól legyen hangos a versenypálya. Nagyon köszönöm a MOL-nak, hogy az utóbbi öt évben mellettem állt, együtt lettünk világbajnokok és jutottunk el a MotoGP kategóriába is, ami egy történelmi dolog volt az egész ország számára.”

Stefano Favaro:

A MOL-nak lehetősége volt, hogy meghozza ezt a döntést és ők éltek ezzel az opcióval, ami véleményem szerint lehet, hogy elhamarkodott volt. Sok tárgyalás van mögöttünk, a csapatfőnök Luca Boscoscuro is egyeztetett az illetékesekkel, de nem sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Folytatjuk a szezon, Talma egyre jobb lesz, és a sikerek biztos meghozzák majd a támogatókat is, hiszen nélkülük a motorsportban nem lehet fennmaradni. Köszönjük a MOL eddigi segítségét, nagyszerű időszakot töltöttünk el közösen.”

Luca Boscoscuro a Fimmco Speed Up csapatvezetője:

Talmácsi Gábor Magyarország legmagasabban lobogó zászlója nemzetközi szinten, nem értem, hogy egy magyar cég miként hozhatja őt ilyen helyzetbe. A csapat mindent meg fog tenni, hogy Gábor befejezhesse a szezont, és a lehető legjobb világbajnoki szereplést érje el. Érthetetlen számomra a MOL döntése mindazon által, hogy a csapat kiemelt támogatója is volt és a csapatunk már kétszer is nyert, bizonyított. Minket is nehéz helyzetbe hoztak a döntéssel, de a mi két versenyzőnket tartom a legjobbnak a mezőnyben, így kétségem sincs a sikeres szereplésünk felől.”