Folyamatosan nyúzzák a 2011-es ZX10-et

2010.08.08. 07:09

Az átlagembereknek csak egy fölöslegesen erős, értelmetlenül sportos motor lesz az új ZX10, de nyilván sokan vannak – itthon, Magyarországon is – olyan Kawasaki őrültek, akik a megváltót látják a 2011-es ezres szupersport gépben. Ők nagyon örülhetnek az ilyen kis kémvideóknak, amiket a Kawasaki saját maga terjeszt az interneten.

Természetesen érdemi információt nem kapunk most sem, a kis klipek és képek arra hivatottak mindössze, hogy ne hagyják kihűlni az izzást a kawasakis szívekben.

A képeken látható motor valószínűleg nagyon távol áll a majdan kereskedelmi forgalomba kerülő változattól, azonban a gyár állítja: echte MotoGP technikát fognak a széria gépek piacára dobni. Ezek után minimum egy jól működő, a motor dőlését és a kerekek forgáskülönbségét is figyelő kipörgésgátló rendszert, egykerekező kontrollt, profin állítható, pályaorientált futóművet vizionálunk amellett, hogy a jövő évi ZX10 pokolian erős, de mégis barátságos lesz.

A jelenlegi tesztet a japán Autopolis versenypályán tartották, ahol a WSBK sorozatban tevékenykedő Tom Sykes, és a – MotoGP-t, WSBK-t és a Supersportot is – megjárt spanyol Pere Riba motoroztak az új Kawasakival.