Borsay szakított az olaszokkal

2010.08.25. 12:32

Drag-versenyzőnk nem sokat pihenhetett a sikeres NitrOlympx-es szereplése után, hisz csütörtök délután már Kunmadarason tesztelt a pénteki versenyre. Sajnos a nitro-rendszer beállítását még mindig nem találta el, leginkább ezt szerette volna tökéletesíteni. Pénteken egy nagyobb, 48mm-es karburátorsorral kísérletezett; érezhetően erősebb lett a tőle a Suzuki. Motorja leginkább szívó üzemmódban volt, nitróra kapcsolva megtorpant a gyorsulás.

Péntek délután az olasz Davide Riccivel harcolt a döntőbe jutásért, de 0,01 másodperccel kikapott annak ellenére, hogy 0,1 másodperccel jobb időt futott – a külföldi versenyző reakcióideje jobb, Szabolcs a 3. helyen végzett. Szombaton már úgy nézett ki, végre megtalálták a nitró helyes beállítását. Szerettek volna 1 másodperccel jobb időt futni, de a rajt után összeakadt a váltó, és egyes fokozatban ragadt.

Borsay Szabolcs az idei szezont olasz technikai háttérrel teljesítette. Közleménye szerint ennek vége: „2011-ben a saját utamat fogom járni, mert az olaszokra sajnos nem lehet számítani. Ez nekem idén a bajnoki címembe került.” – mondta frissen kiadott közleményében.