Fantic kétütemű fanatikusoknak

2010.08.26. 11:01

Izgalmas ágazati hír a kétüteműek szerelmeseinek: úgy tűnik, ismét egyre többen foglalkoznak a szelep nélküli motorokkal. Információink szerint az 1968-ban alapított olasz manufaktúra, a Fantic is visszatér az általa egykor sikerre vitt technológiához – 125, 200, 250 és 300 köbcentis kétüteműket mutatnak be. A premiert feltehetőleg a milánói motorkiállításra időzítik.

A cég a nyolcvanas évekig az enduro, krossz és triálsport egyik meghatározó alakja volt, majd a közelmúltban visszatértek. Amint arról a nemrégiben beszámoltunk, Federico Fregnan, a Fantic tulajdonosa egy másik olasz márkát, az SWM-et is készül lábra állítani; egyikkel sem az aszfalton motorozókat célozza meg. Nagy nemzetközi sikereket egyelőre nem arattak, de egyre több versenyen tűnik fel a klasszikus logó.

Ha a pletykák igazak, hamarosan bemutatják a hobbitriál modellcsaládot is. Nem a professzionális felhasználókat céloznák meg, hanem az igazi hobbistákat – állítólag még ülés is lesz a sziklamászó Fanticokon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.