Mellkasi sérüléseibe halt bele Tomizava

2010.09.10. 13:30

Tegnap hozták nyilvánosságra a múlt heti versenybalesetben elhunyt Tomizava Soja igazságügyi boncolásának eredményét. A szakértő szerint mellkasi sérüléseibe halt bele a japán: a rajta átgördülő kerék összezúzta mindkét tüdejét és a szívét, az érintett szervek gyakorlatilag azonnal felmondták a szolgálatot.

Tomizava szülei hétfőn éjjel érkeztek Riminibe, fiuk holttesttét még a héten visszaszállítják Japánba – ott fogják végső nyugalomra helyezni. Soja édesanyja kedden kilátogatott a pályára, ott egy fehér virágcsokrot helyezett el az ominózus kanyarban.

PA815882

A történtek óta most szólalt meg először Scott Redding. Ő a második helyről rajtolhatott múlt hét vasárnap, ő haladt közvetlenül Tomizava mögött, amikor a japán elcsúszott – esélye sem volt a korrigálásra. A brit pilóta is hatalmasat bukott, eszméletét vesztette, hátát tizenkét öltéssel varrták össze. Redding egyáltalán nem volt biztos benne, hogy a tragikus futam után bármikor is rajthoz áll még motorversenyen; hivatalos döntését tegnap hozta meg.

„Mintha egy kicsit én is meghaltam volna, amikor megtudtam, mi történt Tomival, és a helyzet azóta sem jobb.” – kezdte Scott. „Nagyon jó srác volt, mindenkinek hiányozni fog a paddockból és a pályáról egyaránt. Együttérzésemet szeretném kifejezni mind a család, mind a csapat számára, akiket hihetetlen nagy veszteség ért a múlt hétvégén.”

„Semmire nem emlékszem a balesetből; az egyik pillanatban még húztam a gázt, aztán hirtelen minden elsötétült. A bukást még egyszer sem néztem meg felvételről, és hogy őszinte legyek, nem is szeretném. Azt mondjuk sejtem, hogy nagy szerencse kellett ahhoz, hogy ilyen kis sérülésekkel ússzam meg az egészet.”

„A seb a hátamon napról-napra javul, a lehető leghamarabb szeretnék újra motorra ülni, és versenyezni.” Redding hétfőn Valenciában tesztelhet egy napot, utána döntenek a csapattal, készen áll-e a jövő hétvégi versenyre.