Magyarok fejeznék be a Balatonringet?

2010.09.13. 07:39

Magyar vállalkozásokból álló konzorcium fejezné be a sávolyi motorversenypálya építését, az üzemeltetés viszont továbbra is a spanyol érdekeltségű Balatonring Kft. birtokában maradna - értesült a Napi Gazdaság.

A lap arról ír, hogy sem a spanyol beruházó Grupo Milton Zrt. képviselője, Mervó József, sem a Balatonring Kft. elnöke, Csobánczy Gábor nem reagált a megkeresésükre. Ugyanakkor a cégnyilvántartási adatokból a Napi szerint kiderül, hogy a pályát építő— és a földmunkákba, infrastrukturális fejlesztésekbe eddig körülbelül 5-6 milliárd forintot invesztáló — Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft.-ben alapvető változások mentek végbe.

Az 1,2 milliárd jegyzett tőkéjű cégből tavaly év végén kiszállt a Grupo Milton, helyét a valenciai székhelyű Worldwide Circuit Management SL vette át. A 90 millió eurós— mai áron több mint 25 milliárd forintos — sávolyi pályaépítés azt követően állt le, hogy az MFB Zrt. nem folyósított a spanyol befektetőnek azt a 15,3 milliárd forint hitelt, amelynek 80 százalékára a magyar állam vállalt volna garanciát.