Orra esett Talmácsi

2010.09.20. 22:52

1

Talmácsi Gábor dobogótlansági sorozata már a 2008-as maláj nagydíj óta tartott – nem csoda, hogy a múlt hétvégi aragóni versenyen elért harmadik helyétől önkívületi állapotba került a magyar versenyző.

Talmácsi, miután kiegykerekezte magát a levezető körben, gondolta, a boxutcába érve még kicsit megfaroltatja a gépet – hadd örüljenek a mérnökök is végre, elvégre a sikerhez ők szolgáltatták az alapot.

Arra azonban senki nem számított, hogy 2007 világbajnokának – miután két ember kivételével bedarálta a világ legkeményebb hatszáz köbcentis mezőnyét – egy amatőr manőverbe törik bele a bicskája. Talmácsi túl hamar engedte el a hátsó féket, a gumi – a még keresztbe álló motor alatt – azonnal megtapadt, és jött a bukfenc.

Az interjúszobában korrekt volt a magyar motoros. Amikor rákérdeztek, mi történt az ünneplésnél, nem mentegetőzött, nem próbálta elterelni a szót: egyszerűen, őszintén, tizenhat világbajnoki ponttal a zsebében nevetett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.