Tényleg életre kel a legenda?

2010.09.21. 18:39

Olasz hírforrások egyre biztosabban tudják, hogy az Aprilia villantani fog az idén novemberben megrendező milánói motorkiállításon. A közönség végre megtapogathatja majd a Dorsoduro 1200-at – amiről már rengeteg képpel, videóval és egyéb sajtóanyaggal rendelkezik a média, hála a nyári elektronikus bemutatónak –, de állítólag elhozza a cég az életre keltett legendát, a Tuareget is – és ezzel még mindig nincs vége.

A két hónap múlva debütáló Tuareg két változatban készülhet, ha egyáltalán készül majd bárhogyan is. A kisebbik verzió a Dorsoduro 750-es blokkját kaphatja, ezt hobbiterepezőknek ajánlja majd a gyár. A nagyobbik, túrásabb modellt 1200 köbös, V2-es motor fogja hajtani – elviekben ugyanaz, mint ami a nagy Dorsodurót is –, és a Yamaha Super Tenerének, BMW R1200GS-nek lenne az ellenfele.

Az ezerkettes motorról azt rebesgetik, hogy már alulról roppant nyomatékos lesz ugyan, de a felső fordulatszám-tartománybeli robbanékonyságból sem áldoznak fel mindent – 130 lóerő körüli maximális teljesítményről szólnak a brosúrák.

Azonban még nagyobb érdeklődés övezheti a Tuono V4 fantázianevű naked motort – ha elkészül egyáltalán. Ez az RSV4 idomtalan, lecsupaszított változata lenne. És hogy a szupersport rajongók is örüljenek, nemrégiben láttak tesztelni egy kisebb rajnyi RSV4-et, mindenféle érzékelőkkel, szenzorokkal, kábeldzsungellel az oldalukon – az Aprilia emberei gyárilag beépített kipörgésgátlóról beszéltek.