Német villanyszék, párja nincsen

2010.09.23. 12:02

A mérsékelt titkolózás után itt a Smart robogó részletei: elektromos, agymotoros hajtás 4 kW-os, vagyis 5 lóerős teljesítménnyel. A szín zöld-fehér – ez megegyezik a négykerekű villanyos márkatárs festésével.

A hajtáshoz szükséges erőt 48 voltos lítium-ion akkumulátorból nyerik. A hatótávolság 100 kilométer, a végsebesség 45 km/h. Lemerülés után három óra kell a feltöltéshez. Az alapverziót légzsákkal, ABS-szel, és az iPhone befogadásához alkalmas konzollal látják el. A fotókat nézve erre szükség is van: más műszer nincs a robogón, sebességmérésért a telefon a felelős.

Nem csupán a Mercedeshez tartozó Smart bővítené robogókkal a kínálatát; ugyanez a BMW érdekeltségű Mini terve is. A külső múltidéző, de a műanyagok alatt modern elektromos hajtás található.

Szintén agymotorral hajtják a gépet, de a teljesítményről és a hatótávolságról egyelőre hallgat a gyártó. Annyi a képekből is kiderül, hogy a burkolat alá rejtett csatlakozón át tölthető a lítium-ionos akkumulátor. A telefonos trükköt ők is kijátszották: így bluetooth-os kommunikáció és műholdnavigáció is elérhető lesz a Minihez.

Mindkét robogót a szeptember végi párizsi szakvásáron mutatják be – a részletekkel visszatérünk.