A gülüszem a múlté

2010.09.30. 05:32

A Triumph Speed Triple is lelepleződött – úgy látszik, idén senki nem bír várni a kölni motorkiállításig. A Triumph hivatalos weboldalán, az extra katalógusban bukkantak a 2011-es nakedbike részletképeire.

A képek alapján biztos, hogy teljesen új vázat terveztek a Triple-be. Ez mondjuk már két hete sejthető: a motor emissziós adatlapja még korábban kiszivárgott, és abból egyértelműen kiderült, hogy a jövő évi változat csaknem 20 kilóval könnyebb lesz, mint a mostani.

Az új gerinc lesz a legfontosabb és legmarkánsabb változás, de azért vannak még apróságok. Bár a szóbeszéd 1200 köbcentis motort társított a 2011-es Speed Triple-höz, továbbra is marad az 1050 köbös egység, kicsit pörgősebb, erősebb kiadásban.

Szinte biztos, hogy a jövő évi Triumph ABS-es fékrendszert kap; az erről árulkodó hátsó féktárcsa a kiegészítőként megvásárolható Arrow kipufogó dobot mutató képnek a hátterében látható. Egy leheletnyivel könnyedebb, elegánsabb lesz a felni, letisztultabb a műszerfal.

A Speed Triple jellegzetes kereklámpái az 1997-es megjelenés óta igazi ikonná tették a brit naked motort – 2011-ben megpróbálják e nélkül, sokkal modernebb, ovális-szögletes fényszórókkal befuttatni a motort. Természetesen azt sem hagyja cserben a gyár, akinek lételeme a gülüszem: az megvásárolhatja a kerek lámpákat az extra katalógusból.