no

A Balatonring a 2011-es versenynaptárban sem szerepel

MTI/Index
2010.10.01. 05:54

01

A gyorsaságimotoros világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring – az is kétséges ugyan, hogy a pálya valaha is elkészül.

A Balatonhoz közeli pálya – az eredeti elképzelések szerint – az idei 18 futamos vébé egyik állomása lehetett volna, ha - a magyar motoros társadalom nagy álmaként - elkészül a sávolyi beruházás. A Balatonring, mint lehetséges vébé színhely, már az elmúlt esztendőben felmerült, ám a terv – ahogy az idén is – végül mindkét esetben kudarcot vallott. A Magyar Fejlesztési Bank és az annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium március 12-én úgy döntött, nem köt szerződést a beruházóval.

16

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) március 18-án törölte az idei versenynaptárából a szeptember 19-re kiírt sávolyi magyar grandprix-t, helyére egy újabb spanyolországi futamot iktatott be. Sávoly helyett az alcanizi Motorland Aragónon tartották meg a viadalt, az új ibériai verseny helyet kapott a 2011-es naptárban is.

D  VG20090313001

A FIM által csütörtökön közzétett terv szerint jövőre is tizennyolc futamhétvégét rendeznek: az elsőt március 20-án, Losailban a Katari Nagydíjért, a 2011-es vébé-zárást pedig a november 6-i, valenciai futam jelenti. Ez utóbbival és az alcanizival, továbbá a jerezivel, s a barcelonaival együtt Spanyolország négy viadalnak is otthont adhat a jövő esztendőben.

Az ideiglenes 2011-es MotoGP naptár:

március 20.: Katari Nagydíj (Losail)

április 3.: Spanyol Nagydíj (Jerez)

április 24.: Japán Nagydíj (Motegi)

május 1.: Portugál Nagydíj (Estoril)

május 15.: Francia Nagydíj (Le Mans)

június 5.: Katalán Nagydíj (Barcelona)

június 12.: Brit Nagydíj (Silverstone)

június 25.: Holland Nagydíj (Assen)

július 3.: Olasz Nagydíj (Mugello)

július 17.: Német Nagydíj (Sachsenring)

július 24.: Egyesült Államok Nagydíja (Laguna Seca)

augusztus 14.: Cseh Nagydíj (Brno)

augusztus 28.: Indianapolisi Nagydíj (Indianapolis)

szeptember 4.: San Marinó-i Nagydíj (Misano)

szeptember 18.: Aragón Nagydíj (Alcaniz)

október 16.: Ausztrál Nagydíj (Phillip Island)

október 23.: Malajziai Nagydíj (Szepang)

november 6.: Valenciai Nagydíj (Valencia)