Divatos, új off-road sisak

2010.10.14. 13:24

Az új, prémiumkategóriás X-551-et az utcai supermotók és a túraendurók szerelmeseinek készítette az X-lite. A zárt sisakokéhoz hasonló plexivel ellátott X-551-et minden részletében úgy tervezték meg, hogy megfeleljen a kategóriákat ötvöző crossover stílus követelményeinek: különlegesen kényelmes, high-tech anyagokból készített, kivehető és mosható bélést, a szegmensben még ritkaságnak számító belső napellenzőt (VPS), dupla D gyűrűs csatot, valamint – világújdonságként – N-Com X-Series gyári kommunikáció előkészítést kap alapfelszerelésként.

Az X-551 kompozit héja – az X-lite legtöbb bukósisakjához hasonlóan – hat különböző méretben kapható, amelyekhez három különböző nagyságú külső héj tartozik (XS/S, M/L, XL/XXL). Ennek köszönhetően a súlya, térfogata és légellenállása a lehetséges minimumon marad, illetve arányban áll viselője testméretével. Az X-551 férfias, ugyanakkor áramvonalas formáit a hagyományos zárt sisakokéhoz hasonló plexi, nagyméretű, állítható magasságú és leszerelhető szemellenző (sild), valamint a szellőzőrendszer nyílásai teszik teljessé. Az X-551 három konfigurációban használható: plexivel és silddel felszerelve (vegyes használatú/crossover sisak); silddel, plexi nélkül (terepsisak); plexivel, sild nélkül (utcai sisak).

Az X-551 innovatív szellőzőrendszerének fontos eleme az állrészen elhelyezett, nagyméretű szellőzőnyílás, amely a sisakhoz alapfelszerelésként adott, Pinlock rendszerű, szilikonos NFRS (Nolan Fog Resistant System) párásodásgátló munkáját könnyíti meg. A hatékony szellőzést segítik a homloknál és a fejtetőn elhelyezett szellőzőnyílások is, amelyek a tarkórészen található kivezetőnyílásokkal együtt folyamatos levegőáramlást biztosítanak a sisak belsejében.

Az X-551 négy alapfényezéssel – Start fehér, fekete, matt fekete, ezüst – és két dekor fényezéssel – Hyper fehér-fekete, fekete-fehér – kapható. Az X-551 már megrendelhető az X-lite hazai forgalmazójánál, az EuroMotor Kft-nél, ára fényezéstől függően körülbelül 120 és 140 ezer forint között alakul.

További információk az EuroMotor Kft. üzletében (1134 Budapest, Lehel u. 17./b-c), a +36-1-877-4430-as telefonszámon, az iroda@euromotor.hu email címen, valamint a www.euromotor.hu honlapon.

(x)