Hoppá! Visszatérnek a kétüteműek?

2010.11.12. 13:25

Emlékeznek még a Maicóra? A cég egykor legendás terepmotorokat gyártott, bajnokságok és érmek kötődtek hozzá. A nyolcvanas évek elejére, mint annyi más kis cég, tetszhalottá váltak, csak alkatrészeket gyártottak régi versenygépeikhez.

Az 1926 óta létező márka jelenleg angol tulajdonban van. Korábban már bemutatták új, kétütemű krosszmotorjaikat, de azok pályára és nem közútra valók.

Aki ismeri a cég történetét, tudja, hogy nagyon vicces robogókat és sportos utcai gépeket is gyártottak – legfrissebb közleményük szerint most ez utóbbi hagyományhoz térnének vissza: "Amit jelenleg elmondhatunk, hogy exkluzív, rengeteg kézi munkával készült motor lesz könnyűfém vázban."

A jól értesült rajongók rendkívül boldogok, mert ha a hírek igazak, modern, környezetvédelmi normákat teljesítő kétütemű, rendszámozható motorcsaláddal mutatkoznának be. Információink szerint egy, az F1 fejlesztésekben részt vállaló céggel működnek együtt. Már több mint fél éve zajlik a munka és a próbapados tesztelés.

2011-ben bemutatandó utcai motorjuk kapcsán 500 és 700 köbcentiről suttognak – mindkettő teljesítménye 100 lóerő fölött lesz.