Talmácsi és Banderas: már végleges

2010.11.17. 07:59

Most már végleges: Talmácsi Gábor megállapodott a Moto2-ben versenyző Jack and Jones csapattal. Az ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó istállótónál Kenny Noyes amerikai motoros lesz a társa.

"Nagy megtiszteltetés számomra a csapat felkérése és örülök, hogy a Jack and Jones alakulatnál folytathatom pályafutásom, melynek egyik tulajdonosa a neves színész, Antonio Banderas." - fogalmazott Talmácsi.

A csapat számos vázgyártó cég közül a Sutert választotta a következő szezonra versenyzőinek, akiknek egyúttal a legjobb gyári csomagot vásárolták.

"Szerintem a Suter az egyik legjobb választás, mert technikailag az egyik legfelkészültebb gyár és további fejlesztések is várhatók. Az ellenfelek is kemény munkában lesznek a télen, ezért az ideihez hasonlóan szoros versenyekre kell készülni. Első találkozásom a motorral és a csapattal nagyon pozitív volt, már most beszéltünk a téli felkészülésről, ahol szeretném a legjobb formámat elérni a 2011-es évre. A csapat lehetőséget biztosít Barcelonában a mentális és fizikai felkészülésre, ami nagyon fontos számomra. A következő hetekben szeretnék pihenni és újult erővel megkezdeni a felkészülést." - tette hozzá Talmácsi.

"Nagyon örülök, hogy megállapodtunk Gáborral a következő szezonra." - mondta Dani Devahive csapatfőnök. "Az ő munkája igencsak fontos részét képezi cégünk 2011-es sportstratégiájának. Két versenyzővel készülünk az eljövendő megmérettetésre: Kenny Noyesszal, aki négyütemű motorok tekintetében hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és Talmácsi Gáborral, aki több címmel és győzelemmel bizonyította tehetségét eddigi GP-karrierje alatt. Egy arany 2007-ben, két bronz 2005-ben és 2008-ban, és akkor a kilenc futamgyőzelemről még nem is beszéltünk... Teljesen biztos vagyok abban, hogy ezzel a két fiúval jó eséllyel megyünk harcba a 2011-es bajnokságért! A 2010-es első Moto2-es idény tapasztalatai után százszázalékosan azon leszünk, hogy logisztikai és személyzeti fejlesztésekkel is a kitűzött sportcélokra koncentráljunk. Ráadásul a Suterrel is rendkívüli megegyezést kötöttünk. Hétfőn Gábor és Kenny is a motorban rejlő remek lehetőségekről nyilatkozott az első teszt után. Ez mindenképp motiváló az egész csapat számára!"

Talmácsi a múlt héten jelentette be, hogy új csapathoz szerződik, és egyúttal szakít menedzserével, Stefano Favaróval.