Teremkrossz Nyíregyházán

2010.11.18. 13:06

Öt ország több mint hetven versenyzője jelezte részvételét a november 27-én és 28-án megrendezendő XIII. Nemzetközi Sunshine Teremcross Versenyre Nyíregyházára - közölte Varga Imre főszervező az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A Bujtosi Szabadidő Csarnokban kialakított 450 méteres pályán a magyarok mellett Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból és Szlovéniából érkezett motorosok mérik össze tudásukat. A versenyzők három géposztályban - 80 ccm, 125-500 ccm-es amatőr és nemzetközi, supermoto, illetve pitbike - állnak rajthoz. A napi eredmény alapján a kategóriák első három helyezettje kap serleget és pénzjutalmat, a két versenynap összesített eredményei alapján pedig az első tíz motorost díjazzák.

A verseny történetében újdonság a pitbike kategória, amelyben 160 köbcentis, kiskerekű motorok indulnak, erre a géposztályra mintegy tíz nevezés érkezett - tette hozzá a szervező.


Varga Imre elmondta: a megmérettetésre 73 versenyző regisztrált, köztük a legismertebb hazai teremcross-motorosok, így a bajnokságban jól szereplő Déczy Balázs és Borka János is. A külföldiek közül az osztrák Andreas Schmidinger neve lehet ismerős a rajongóknak, ő jelenleg első helyen áll hazája bajnokságában.

(A kép illusztráció.)