A japánok kinyírták a franciákat. Visszavágó?

2010.11.25. 19:47

bridgestone2

Az MCN motoros lap szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Michelin 2012-től újra a MotoGP egyik gumibeszállítója legyen. A francia gyáróriás 2009-ben vonult ki a sorozatból: ebben az évben vezették be az egygumis rendszert, a pályázatot a japán Bridgestone cég nyerte meg.

A Bridgestone szerződése azonban 2011-ben, a szezon végén lejár, azonban ami fontosabb: ellenfelet akarnak. A motorkerékpár abroncsok sokkal nagyobb léptekben fejlődtek a 2009-et megelőző időszakban, mondta a cég vezetője, hiszen a beszállítók versenyeztek egymással, a mérnökökre nehezedő nyomás gyorsította a munkafolyamatokat.

bridgestone

Természetesen azoknak az időknek is meg volt az árnyoldala, az egygumis rendszert többek között költségcsökkentési célzattal vezették be a tavalyi szezon elején. A Bridgestone szerint több beszállítót kéne szerződtetni, költségmaximalizálással.

n492227 231745 Michelin+rain+tyre+range-1280x960-sep16.jpg. orig

Kérdéses persze, hogy a 2007-es és 2008-as megsemmisítő veresége után lesz-e mersze a Mirchelinnek visszatérni a sorozatba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.