Burgess: a Yamahának fejlesztenie kell!

2010.12.19. 11:56

n490416 229505 Valentino+Rossi+and+his+crew+chief+Jeremy+Burgess

Ha nem állnak elő jelentősebb fejlesztéssel, a Yamaha MotoGP-ben mutatott dominanciája 2011-ben véget ér – mondta Jeremy Burgess, a csapat egykori főmérnöke.

Alacsony maximális teljesítmény, beteges gyorsulás. Ezeket tartja az esetleges sikertelenség sarokköveinek az ausztrál, utalva arra, hogy a jövő évi Hondák és Ducatik hatalmas lépéselőnyben vannak ezen paraméterek terén.

A Yamaha az utóbbi három évben meggyőző fölénnyel hozta el mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címeket, azonban az idei év végén Jorge Lorenzo egyre égetőbb erőhiányról panaszkodott a gyárnak.

„Egyszer az év vége felé beszélgettem Jorgéval, és már akkor azt mondta, hogy a következő szezon rettenetesen nehéz lesz számára, ha nem kap egy erősebb motort.” – mondta Burgess az MCN-nek adott interjújában. „Több dolog is összejött: egyrészt, a Honda extrém nagyot fejlődött a jövő évi modellel, másrészt ez lesz a Yamaha sikerkorszakának kezdete óta az első szezon, hogy Valentino nem segít a fejlesztésekben.”

„A Ducati végsebessége csupán néhány kilométer per órával nagyobb, mint a Yamaháé, viszont ezerszer jobban gyorsul.”

ducatirossi08

Jeremy Burgess az év végén fejezte be munkáját a Yamahával, miután Valentino Rossival közösen a Ducati gyári csapatához szerződtek.