Kawasaki: megvan a hiba

2010.12.30. 17:09

A Kawasaki USA nyilvánosságra hozta az általuk technikai stopnak nevezett visszahívás okát: a szívó oldali szeleprugók magas fordulatszám mellett hajlamosak voltak belebegni, ami a szelepek rendellenes működéséhez, teljesítménycsökkenéshez vezethetett.

A hibás alkatrészen kívül a szelepékeket, illetve a szívóoldali vezérműtengelyt is kicserélik. A motor maximális teljesítménye és forgatónyomatéka nem változik az átépítéstől – a hírek szerint január végén kezdődhet meg újra az értékesítés.

A sajtóbemutató után félelmetesen népszerű volt az új Ninja: novemberben tizenhét 2011-es ZX10R talált gazdára elővételben a brit piacon, amivel az új Kawasaki vezette a 651-1000 köbcentis kategória eladásait. Az csak tavasszal derülhet ki, hogy a visszahívás mennyire nyirbálta meg a modell hírnevét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.